Mielensäpahoittaja ja Jalostajan perinteinen hernekeitto

Mielensäpahoittaja x Jalostajan hernekeitto

Kun maailma muuttuu, hernaritorstai pysyy. Olemme ylpeitä pitkästä historiastamme emmekä aio muuttua maailman tuulissa jatkossakaan liikaa.

Tänä syksynä kaksi arjen arvostajaa, Mielensäpahoittaja ja Perinteinen hernekeitto, löysivät toisensa. Mielensäpahoittaja-etiketeillä varustettuja hernaripurkkeja löydät kauppojen hyllyiltä rajoitetun erän. Syvemmälle Mielensäpahoittajan maailmaan voit sukeltaa nyt elokuvateattereissa kautta maan.

Jalostaja on yksi elokuvan yhteistyökumppaneista.

Torstai on juhlapäivä!

Jalostajan hernekeitto juhlii tänä vuonna 70-vuotispäiviään. Siitä syystä julistamme jokaisen torstain viralliseksi hernarin juhlapäiväksi. Merkkivuoden kunniaksi toimme valikoimiimme reilusti pekonia sisältävän Juhlahernekeiton, jota on saatavilla vain rajoitetun ajan.
Lue lisää hernarin historiasta ja siitä, mistä hernaritorstai sai alkunsa.

Kisa: Mikä on paras hernarimuistosi?

Kerro meille, missä elämäsi tärkeässä tapahtumassa tai muuten vain muistorikkaassa hetkessä Jalostajan hernekeitto on ollut läsnä. Arvomme kaikkien vastaajien kesken joka kuukausi kolme hernari-tuotepakettia. Paketti sisältää 8 purkkia Jalostajan hernekeittoa – yhden paketin arvo on noin 10 euroa.

"*" näyttää pakolliset kentät

Emme käytä yhteystietojasi muuhun kuin mahdollisesta voitosta ilmoittamiseen.

Kilpailun säännöt.

Kahdeksan syytä syödä Jalostajan
Perinteistä hernekeittoa:

Lisäaineeton

Hernekeitossamme ei ole lainkaan lisäaineita.

Proteiinia

Jalostajan Perinteisessä hernekeitossa on proteiinia 6,1 grammaa per 100 grammaa.

Herkullinen

Jalostajan hernekeitto on herkullinen sellaisenaan tai omaan makuun helposti tuunattavissa.

Helppo

Hernaripurkkimme pelastaa kiireisen päivän. Tyhjennä purkin sisältö kattilaan, lisää vesi ja kuumenna!

Säilöntäaineeton

Hernekeittomme on täysin säilöntäaineeton.

Kotimainen

Valmistamme hernekeiton puhtaista kotimaisista raaka-aineista: herneistä* ja sianlihasta.
*Käytämme kotimaisia herneitä aina kun se on mahdollista

Ekologinen

Hernekeittopurkimme voi laittaa huuhdeltuna metallinkierrätykseen eli pakkaus on 100 % kierrätettävä.

Edullinen

Kaikki nämä ominaisuudet saat vain kolikolla. Hernekeitossamme jos missä on vastinetta rahalle!

VallilaHernekeitto

Hernarinrakastajia hemmotellaan kahden kotimaisen perheyrityksen, Vallilan ja Jalostajan, upealla yhteistyömallistolla, joka julkaistiin syksyllä 2021. Ikonista Jalostajan hernekeittoa juhlistavan kuosin suunnitteli taiteilija Rasmus Tikkanen. Malliston tuotteita on yhä myynnissä.

Koska olet viimeksi syönyt Jalostajan hernekeittoa?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mistä hernekeitto on tehty?

Jalostajan Perinteinen hernekeitto sisältää vettä, suomalaisia herneitä*, suomalaista sianlihaa, silavaa ja suolaa. Hernekeiton lihapitoisuus on neljä prosenttia. Terveellisessä hernarissamme ei ole lainkaan lisä- tai säilöntäaineita ja vain vähän rasvaa.

*Käytämme kotimaisia herneitä aina kun se on mahdollista

Katso kaikki hernarimaut

Jalostajan hernekeitto on Suomen ensimmäisiä säilykkeitä

Hernekeittomme tuli suomalaisten kauppojen hyllyille jo vuonna 1952. Siitä lähtien hernekeittopurkki on säilynyt osana perheiden arkea – se on edelleen yksi Suomen suosituimpia valmisruokia.

Vuosien varrella hernekeitosta on pidetty kiinni, sillä teollisena ruokatuotteena se on täydellinen. Hyvänmakuinen ja helppo hernekeitto pelastaa kiireisen päivän, kun taas alusta asti keitetyn hernesopan valmistamiseen kuluu aikaa, jota monelta ei ruuanlaitolle liikene.

Mutta miksi hernekeittoa syödään torstaisin? Muinaiset skandinaavit uskoivat herneiden olevan ukkosenjumala Torin herkkua ja siksi hernekeitolle pyhitettiin Torin päivä, torsdag. Tarina kertoo myös Kustaa Vaasan määränneen väen syömään hernerokkaa ainakin kerran viikossa, tietenkin torstaisin, jotta veroherneistä täyttyneet laarit saataisiin tyhjiksi seuraava satoa varten.

Torstain perinnettä vahvistivat myös katolilaiset, joille perjantai oli paastopäivä. Siksi torstaisin haluttiin syödä vatsat täyteen – ja mikäpä sen parempaa kuin edullinen ja ravitseva hernekeitto. Katolinen usko paastoineen hylättiin meillä päin 600 vuotta sitten, mutta hernaritorstai jäi. Myös laskiaisena hernekeittoa syötiin samasta syystä: laskiainen aloitti pääsiäistä edeltäneen pitkän paaston.

Hernekeittopäivä vakiintui myöhemmin armeijankin käyttöön, mikä on osaltaan pitänyt perinnettä yllä.

Torstai on mielestämme viikon paras päivä.

Lähde: Arjen Jalostaja -kirja