Näin otat huomioon eri ruokavaliot: Hellapoliisin vinkit juhlapöytiin

Maitoallergia, gluteeniton tai vegaaninen ruokavalio, laktoosi-intolerassi… Juhlat tulossa ja tarjoilut mietityttävät? Älä stressaa – Ota yleisimmät erityisruokavaliot huomioon helposti Hellapoliisin vinkeillä ja Jalostajan salaateilla.

Arkikin voi olla juhlaa! Kati ja herkkuvati kuvattuna Hellapoliisi-keittiön remontin keskellä
Arkikin voi olla juhlaa! Kati ja herkkuvati kuvattuna Hellapoliisi-keittiön remontin keskellä.

Loppuvuoden juhlat lähestyvät ja monelle saattaa aiheuttaa päänvaivaa, miten tarjota mahdollisimman helposti kaikille sopivat tarjoilut.

Jalostajan salaatit ovat vegaanisia ja laktoosittomia, sekä italiansalaattia lukuunottamatta gluteenittomia. Unohda siis kymmenet erilliset purnukat ja valitse salaatit, jotka maistuvat jokaiselle, sopivat lähes kaikille ja taipuvat moneen!

Jo 16 vuotta reseptejä ja inspiraatiota tarjoilleen, Suomen ensimmäisiin ruokabloggaajiin kuuluvan Hellapoliisi-Katin perhe syö peruna- ja italiansalaattia erityisesti vappuna, kesällä grillimakkaran seurana ja pikkusuolaisena vaikkapa lihapyöryköiden kanssa. Myöskin yllättäviä makuyhdistelmiä löytyy.

“Punajuurisalaattia olen herkutellut lapsesta asti maksalaatikon kanssa, ilman sitä maksalaatikko ei maistu miltään.”

Nappaa talteen Hellapoliisin vinkit ja reseptit

Hellapoliisi tarjoaa muutaman helpon ja maukkaan reseptin, joiden lisukkeita tuunaamalla saat varmistettua joka makuun sopivan tarjoilun.

Vaihtoehdot joista jokainen vieras saa itse koottua itselle sopivan annoksen, ovat sekä mukava ohjelmanumero että varma keino selättää kaikenlaiset erikoisruokavaliot ja allergiat. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatti, leivät tai muu alusta sekä täytteet erikseen.

Muista myös, että jokaista sorttia pöydässä ei tarvitse tehdä itse. Sekoittamalla tarjoiluissa itse tekemiäsi ja valmisruokia, säästät aikaa ja vaivaa. Jalostajan salaatit ovat helppo vaihtoehto moneen pöytään. Käytä niitä luovasti omaan makuun sopivalla tavalla!

1. Salaateilla kruunattu herkkuvati

Salaateilla kruunattu herkkuvati

Illanistujaisiin voit koota helposti maistuvan herkkuvadin. Paloittele vadille juustoa sekä lisää pieniä tomaatteja, viinirypäleitä, nachoja, ruissipsejä, makuusi sopivia keksejä tai mitä vain keksitkään. Jalostajan punajuuri-, peruna- ja italiansalaatit sopivat niin dippaamiseen kuin lautasen reunalle lisukkeeksi.

2. Italiansalaatilla höystetyt uuniperunat

Italiansalaatilla höystetyt uuniperunat

Kokeile italiansalaattia uuniperunan täytteeksi. Kypsennä perunat uunissa, tee keskelle viilto ja täytä italiansalaatilla. Raasta pinnalle parmesaanijuustoa tai vegaanista juustoa, koristele rucolalla ja annos on valmis – helppoa ja herkullista! Voit kokeilla täytteeksi myös punajuurisalaattia tai perunasalaattia, jos mielestäsi annoksessa ei voi olla liikaa perunaa.

3. Kalaburgeri punajuurisalaatilla

Kalaburgeri punajuurisalaatilla

Entäpä jos valmistaisit ihastuttavan kalaburgerin? Laita pankojauhoja kulhoon, ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Riko toiseen kulhoon kananmuna. Kääntele kalapalat kananmunassa ja pankojauhoissa, ja paista kuumalla pannulla voissa. Paahda hampurilaissämpylää molemmin puolin pannulla ja laita täytteeksi punajuurisalaattia, kalaa. Laita vielä päälle vaikkapa thaibasilikaa ja rucolaa. Hampurilaisen täytteeksi voi tuoda myös muita proteiinivaihtoehtoja, jolloin vieraat voivat koota oman liha-, kana- tai kasvisversionsa.