Tiedote 19.8.2022

Kotimaista ruokahernettä tarvitaan yhä lisää – Oy Lunden Ab Jalostaja maksaa viljelijöille lisäkorvauksen

Oy Lunden Ab Jalostaja kannustaa kotimaisia viljelijöitä myymään lisää vihreää ruokahernettä yhtiölle. Perheyhtiö maksaa sadosta lisäkorvauksen, jonka avulla se haluaa varmistaa suomalaisen korkealaatuisen vihreän ruokaherneen saatavuuden.

Oy Lunden Ab Jalostaja maksaa jokaisesta sille toimitetusta hernetonnista vihreää ruokahernettä 60 euron lisäkorvauksen suoraan viljelijälle. Korvauksella Jalostaja haluaa tarjota viljelijöille lisäkannustimen ja näin taata herneen saatavuuden Jalostajan tarpeisiin.

– Suomalainen vihreä herne on maailman paras sekä laadultaan että maultaan, ja siksi haluamme varmistaa, että saamme riittävästi kotimaista hernettä tänäkin vuonna. Olemme sopineet lisäkorvauksen maksamisesta hankintayhteistyökumppaneidemme kanssa, sanoo ostopäällikkö Marika Mäntylä.

– Suomalaisen maatalouden elinvoimaisuus on myös meidän etumme. Samalla haluamme varmistaa, että jatkossakin klassikotuotteemme Jalostajan hernekeitto voidaan valmistaa kotimaisesta vihreästä herneestä, sanoo talousjohtaja Tuomas Lundén.

Lisätietoja antavat:

Tuomas Lundén, talousjohtaja, p. 040 901 1901