Helpot eväät pelastavat reissussa: Jasminin vinkit tien päälle

Olit sitten metsäretkellä, road tripillä tai mökkeilemässä, nälkä saattaa yllättää. Tällöin vatsan täyttävät helpot ja herkulliset Jalostajan pasta-ateriat, jotka säilyvät pitkään lämpimässä ja ovat vain lämmitystä (jos sitäkään) vaille valmiit. Jasmin Ngo tietää, millaista on seikkailla tien päällä ja jakaa nyt viisi pakumatkailusta oppimaansa vinkkiä.

Jasmin reissailee pakettiautolla upeissa maisemissa.
Jasmin reissailee pakettiautolla upeissa maisemissa.

Kuuluuko pasta sinunkin arkiruokalemppareihin? Monien suosikkipastat, Bolognese, Carbonara ja Meetvursti, löytyvät nyt Jalostajan pasta-aterioiden makuvalikoimasta.

Pitkän säilyvyytensä ansiosta pasta-ateriat on helppo ottaa mukaan retkelle, mökille tai vaikka omaan ruokakaappiin arjen pelastukseksi, kun kaipaat nopeaa lounasta. Pussipastoihin ei tarvitse lisätä mitään, edes vettä, ja kätevän pakkauksen ansiosta vältät turhat tiskit, kun annokset voi lämmittää vesihauteessa vaikka suoraan pakkauksessaan. Muita helppoja tapoja lämmitykseen on mikro, pannu, uuni, tai vaikka nuotio. Ateriat voi tarpeen tullen syödä myös kylmänä!

Pasta-ateriat on helppo napata mukaan evääksi.
Pasta-ateriat on helppo napata mukaan evääksi.

Nappaa talteen Jasminin vinkit reissuun, retkelle tai road tripeille!

Matkailua, kokkailua ja arkea sometileilleen jakava vaikuttaja Jasmin Ngo on kierrellyt ympäri maailmaa ja Suomea pakettiautolla. Lounastauot ja illalliset matkan varrella ovat tulleet tutuiksi. Helposti ja nopeasti valmistetut annokset pelastavat varsinkin pitkän reissupäivän jälkeen. Nyt Jasmin jakaa viisi vinkkiä, jotka toimivat varsinkin tien päällä mutta myös monissa muissakin reissuissa.

1. Pakkailussa less is more!

Mieti huolellisesti, mitä pakkaat mukaan. Matkaillessa pakettiauto menee nopeasti todella sotkuisen näköiseksi, jos mukana on liikaa tavaraa. Erilaiset koukut, laatikot ja seinälokerot auttavat pitämään paikat siistinä, kun jokaiselle tavaralle on oma selkeä paikkansa. Muista myös, että yleensä kohteesta tai matkan varrelta saa myös ostettua tarvittaessa, jos jotain tärkeää jäi matkasta.

2. Helposti valmistuvat ruoat

Pitkän kaavan kokkaaminen on usein tilaa ja aikaa vievää, ja varsinkaan pakussa ei ole usein paljoa tilaa. Pidä siis autossa mukana välipaloja sekä helposti ja nopeasti valmistuvia ruokia, kuten esimerkiksi Jalostajan pasta-aterioita. Pitkään lämpimässä säilyvät pussipastat sopivat hyvin pidemmillekin road tripeille, kun nälän iskiessä ei tarvitse huolehtia ruokapaikan tai kaupan metsästyksestä. Ne ovat todella käteviä myös esimerkiksi päiväretkillä metsiin tai vaelluksilla vuorille.

3. Hätätilanteen varalle selviytymispakkaus

Koskaan ei tiedä, mitä matkan varrella sattuu. Pakusta on hyvä löytyä hätävaratarvikkeita, jos auto jää esimerkiksi jumiin keskelle ei mitään, jolloin avun saaminen on hankalaa. Pidä siis huolta, että autosta löytyy kokoajan esimerkiksi puhdasta vettä, ensiapupakkaus ja työkaluja.

4. Vinkkejä tarjoavat sovellukset

Erilaisista sovelluksista, kuten Park4night, löytyy olennaista tietoa matkan varrella olevista ilmaisista puskaparkeista ja maksullisista leirintäalueista. Lisäksi löydät helposti paikat, joista saa puhdasta vettä sekä tyhjennettyä likaisen veden säiliön. Sovellukset näyttävät reitin myös lähimpiin vessoihin, parhaimpiin piknik-spotteihin ja matkalta löytyviin parkkipaikkoihin. Sovelluksesta löytyy myös muiden arvosteluja ja kuvia kyseisistä paikoista, ja sinne voi jakaa omia suosituksia, jotka ei vielä sovelluksesta löydy!

5. Viihtyisä sisustus luo tunnelmaa

Tee pakusta viihtyisä, jotta sinne on aina kiva palata päivän päätteeksi. Paristokäyttöiset tai ladattavat valonauhat ja lamput tuovat tunnelmallista valoa. Sisustuksessa pääsee myös näyttämään omaa tyyliään ja saa paljon aikaiseksi pienillä sisustuselementeillä, kuten verhoilla ja muilla tekstiileillä. Myös telttamajoituksessa muutamat pienet valot tuovat leiriin turvaa ja tunnelmaa.

Pasta-aterioiden makuvalikoimasta löytyy Meetvursti, Bolognese ja Carbonara.
Pasta-aterioiden makuvalikoimasta löytyy Meetvursti, Bolognese ja Carbonara.